Rasol de peste uscat(sarat) cu legume si mujdei de usturoi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg crap uscat
  • o ceapa uscata
  • 2 fire de ceapa verde
  • 3-4 fire usturoi verde
  • 2 buc morcov
  • un ardei gras
  • 3 foi de dafin
  • 5-6 cartofi
  • o lingura otet de mere
  • 3 linguri ulei
  • piper boabe, boabe de coriandru,cimbru
  • 4 catei de usturoi pentru mujdei

Mod de preparare

Am tinut pestele la desarat in apa rece de seara pana dimineata cca 12 ore pentru ca este foarte sarat. Dupa ce am scos pestele de la desarat l-am lasat putin la scurs intr-o sita,apoi l-am curatat de solzi,l-am spalat bine si l-am taiat bucati.

Se pun la fiert in apa ceapa ,usturoiul , morcovii taiati rondele ,cartofii taiati cubulete sau sferturi, ardeiul gras,foile de dafin,piper boabe,boabe de coriandru,cimbru,otetul,uleiul si pestele. Pestele va fierbe primul deoarece fierbe foarte repede.Se scoate, se curata de oase, se taie bucatele,feliute si se aseaza pe o farfurie impreuna cu legumele. Deasupra se toarna zeama in care a fiert pestele amestecata cu mujdeiul de usturoi obtinut din cei 4 catei de usturoi pisati .

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise