Rata aromata in sos de vin rosu

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita melasa
  • 4 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • sare de mare
  • 2 crengute de rozmarin, frunzele rupte apoi tocate marunt
  • 500 gr cartofi noi, decojiti
  • 375 ml vin rosu
  • 2 linguri dulceata de trandafiri

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190°C.

Intr-un bol se amesteca mierea cu melasa, uleiul de masline, scortisoara si 1 lingura sare de mare.Se unge rata cu acest amestec si se aseaza in tava.Restul de ulei de masline se amesteca cu rozmarinul tocat si 1 lingura sare de mare.Cartofii se aseaza langa rata si se stropesc cu amestecul cu rozmarin. Se da totul la copt timp de 1 ora, intorcand rata de cateva ori pentru a se rumeni uniform.

Intre timp vinul rosu se pune intr-o cratita pe foc potrivit impreuna cu dulceata de trandafiri.Se da intr-un clocot apoi se lasa sa fiarba 5 minute.

Dupa ce rata a stat 1 ora in cuptor, se scoate, se toarna peste aceasta si cartofi vinul rosu din cratita si se mai da la copt 15 minute, pana cand sosul a scazut putin.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise