Rata sarbeasca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata,
  • 2 catei de usturoi,
  • 100 g orez,
  • 700 g cartofi,
  • 3 cepe,
  • 300 g ardei grasi,
  • 200 ml smantana,
  • sare, boia de ardei.

Mod de preparare

Rata se sareaza si se inabusa cu putina apa si usturoi. intre timp, se fierbe orezul.

Cartofii se fierb in coaja.

Cand carnea este moale, se unge o tava cu grasime de rata, se intinde orezul si cartofii taiati rondele.

Se sareaza, se asaza rondele de ardei grasi si ceapa, se toarna zeama de la friptura, se presara boia si se toarna smantana.

Se asaza deasupra rata si se coace la cuptor pana se rumeneste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise