RATA UMPLUTA CU MERE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata,
  • 50g.unt,
  • 100g.jambon,
  • sare,
  • piper,
  • 2 mere,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 crenguta de cimbru,
  • cateva fire de patrunjel verde,
  • miezul de la o felie de paine alba,inmuiata in lapte si stoarsa,
  • 1 galbenus,
  • sare,
  • piper,
  • ficatul si inima de la rata;

Mod de preparare

1. Se curata rata de fulgi si intestine. Se curata merele si se toaca, apoi se toaca ceapa, usturoiul, jambonul, ficatul si inima. Se amesteca cu restul ingredientelor pentru umplutura.

2. Se umple rata. Se coase cu grija deschizatura, se unge rata cu unt, se sareaza, pipereaza si se da la cuptor incins pana se patrunde si se rumeneste frumos.

3. Se serveste cu crochete de cartofi, salata si un vin alb sec.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise