Ravioli cu umplutura de peste

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 9 oua-6 intregi si 3 galbenusuri)
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 pahar vin alb
  • apa -depinde de consistenta pastei
  • Pt umplutura
  • 600g merluciu
  • 300g creveti
  • 400g cartofi
  • sare,piper,patrunjel,usturoi un catel,2-3 filete de hamsii sarate,
  • 2 oua
  • parmezan cam 50g

Mod de preparare

Pregatim pasta,amestecam toate ingredientele si framantam totul pana la incorporarea ingredientelor,cam 10-15 minute;

Lasam pasta la \'\'odihnit\'\'si pregatim umplutura;

Pestele il fierbem sau il coacem in vaporiera,la fel procedam si cu crevetii;

Cartoful curatat de coaja si taiart cuburi il fierbem cam 14 minute,dupa care il presam facand un piure;

Intr-o tigaie calim usturoiul in ulei,adaugam hamsiile,patrunjelul,pestele fiert dar scurs,calim totul bine ,omogenizam in robotul de bucatarie,si-l amestecam cu piureul de cartof,omogenizam totul,adaugam ouale intregi,parmezanul si lasam compozitia la racit;

Intre timp intindem pasta(eu dispun de-.o masina speciala pt pasta si de forma de ravioli,deci nu-mi vine ft greu),intindem pasta mai subtire,facem gramajoare miciu de compozitie,deasupra asezam o alta foaie,care sa o acopere bine pe cea de dedesupt,iar cu ajutorul unri rotele de taiat pasta sau pizza,dam forma dorita raviolului,nu inainte de-a presa cu degetele,inconjurul umpluturii;

Este un procedeu destul de lung dar merita efortul;

Raviolii obtinuti se pot gatii imediat sau se pot congela;

Eu ii gatesc cu un suc ft simplu.pregatit asa,masline,capere,basilico si rosii proaspete!

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise