Reteta de baza CIORBA DE LEGUME

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 lingurita ulei vegetal
  • 2 bucati praz taiate sau o cana cu ceapa taiata
  • 2 morcovi taiati in bucati
  • 2 teline potrivite, taiate bucati
  • 1 catel mic de usturoi, taiat in bucati
  • 8 cani de apa
  • 1 frunza de dafini
  • 6 boabe de piper (intregi)
  • 1/2lingurita cimbru uscat
  • 2 cartofi potriviti ca marime curatati si taiati
  • sare si piper dupa gust
  • 6 frunze de patrunjel tocate

Mod de preparare

1. Se pune uleiul in oala pentru supa.Se adauga prazul(ceapa) ,morcovii si telina ,se amesteca la foc potrivit timp de 2 minute pana cand legumele incep sa se inmoaie.

Se adauga usturoiul si se mai lasa pe foc inca un minut.

2. Se adauga restul de ingrediente si se pune din nou la fiert.Cand da in clocot se reduce focul se mai lasa 45 de minute sau pana cand legumele sunt moi.Se gusta si se mai condimenteaza, daca este cazul.

3. Se ia ciorba de pe foc si se strecoara imediat,pastrand legumele,daca sunt necesare.Se lasa ciorba sa se raceasca si apoi se pune la rece( pana la 3 zile).Aceasta se va folosi in alte mancaruri.Se obtin 6 cani.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise