Reteta de baza pentru aluat de paste de ou

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g faina „00”
  • 6 oua sau 12 galbenusuri de ou, preferabil ecologice

Mod de preparare

Puneti faina pe o suprafata de lucru sau intr-un castron. Faceti o adancitura in mijloc si spargeti ouale inauntru. Cu o furculita, bateti-le pana la omogenizare. Amestecati-le cu faina cat mai bine, astfel incat sa nu fie prea lipicioase. Apoi frecati-va mainile cu putina faina si apucati-va de framantat. Cu aceasta ocazie va puteti da frau liber emotiilor – profitati! In final va trbui sa obtineti o bucata de aluat neted, lucios si elastic. Acoperiti-l cu folie de plastic si lasati-l sa stea o jumatate de ora in frigider, inainte de a-l intinde si a-l modela.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise