Reteta olandeza Stampot cu cartofi, varza si carne de vita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 grame carne de vita slaba tocata
  • 1/2 varza murata tocata marunt
  • 1 kg cartofi , piuree
  • 2 cepe
  • un compot mic de ananas sau 2 mere acrisoare
  • sunculita taiata in felii subtiri
  • sare, piper, vegeta.

Mod de preparare

Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei de masline, carnea, sarea, piper si vegeta. Se fierb cartofii cu sare si se face un piure.

Intr-o forma sau cratita se aseaza un strat cu sunculita, care poate fi si afumata. Peste sunculita se aseaza varza murata tocata marunt si scursa, ananasul (mere taiate feliute), peste ananas se aseaza carnea . Piureul de cartofi se pune ultimul sa acopere carnea si se da la cuptor pentru 30\' la 200 grade . Se poate pune pune cascaval ras peste compozitie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise