Risotto alla marinara

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru risotto : 250 grame orez pentru risotto ( arborio am pus eu ), 2 linguri ulei de masline extravirgin ( Puget am folosit este un ulei de masline obtinut din amestec de masline verzi si negre , extraordinar la gust ) , 2 catei de usturoi, 3 cepe mici echalote, 200 grame de fructe de mare ( am folosit fructe de mare proaspete : creveti nedecorticati, inele de calamar si 3 sortimente de scoici ( midii, palourde si amande ), o conserva de rosii decojite, un pahar de vin alb sec ( Sauvignon blanc am pus eu ) , o legatura de patrunjel verde, o nuca de unt, sare, piper proaspat macinat.
  • Pentru stock : fructele de mare pentru risotto , o tija de telina, cateva tije de patrunjel, cateva rondele de morcov, o bucata de pastranac, 2 rosii decojite, o ceapa mica, putina sare, putin piper proaspat macinat, saculetul cu lingura de condimente pentru supe de peste pe care l-am descris mai sus.

Mod de preparare

Preparare : am inceput prin a prepara stockul, am cladit intr-un vas mai inalt fructele de mare, am adaugat legumele si verdeata , putina sare si un litru pe apa rece. L-am lasat sa fiarba minute 20 de minute de cand a inceput sa clocoteasca , spumandu-l cu grija atunci cand a fost cazul. Midii am avut cumparate in cantitate mai mare si nu le-am folosit la rissoto pe cele fierte in stock pentru ca ar fi fost prea fierte ( ele sunt gata in 5 minute ) asa ca pentru risotto le-am fiert separat doar 5 minute . Sincer am preferat sa il fac doar cu fructe de mare fara peste ca sa pastreze aroma pura a fructelor de mare.

Dupa ce am avut stockul preparat l-am filtrat si am ales fructele de mare si am pornit in aventura prepararii de risotto. Am pastrat stockul la cald intr-un vas pe aragaz.

Separat in alt vas am pus uleiul de masline la incins,am adaugat apoi ceapa si tija de telina taiate cubulete si le-am lasat sa se patrunda putin la foc mic, amestecand cu grija. Am adaugat apoi orezul si l-am lasat sa se imbrace putin in stratul de ulei incins pana a devenit translucid. A venit momentul ca vinul alb sa isi aduca contributia, l-am turnat peste orez si l-am lassat sa clocoteasca pana ce a fost absorbit de orez. Totul se intampla la foc mediu spre mic, se amesteca cu grija si sa acorda atentia necesara capriciosului risotto.

Dupa aceea se adauga pe rand cate un polonic de stock si se amesteca incet asteptand ca orezul sa fiarba si sa se incorporeze lichidul. Operatiunea se repeta cu rabdare timp de aproximativ 15 minute.

Dupa aceea degustam orezul si daca este aproape facut, putin uscat in mijoc doar este momenul sa adaugam fructele de mare, rosiile decojite maruntite, usturoiul zdrobit si patrunjelul verde maruntit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise