Risotto cu bacon si ciuperci

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani de orez
  • 100 gr. de ciuperci
  • 150 gr. bacon afumat
  • 1/2 ceapa
  • 400 gr smantana
  • Parmezan
  • 1 cub de concentrat de carne (knor)
  • Ulei de masline
  • Sare, piper si boia de ardei dulce
  • Patrunjel.

Mod de preparare

Se pune ulei de masline intr-o tigaie si se incinge. Se adauga orezul (2 cani) se rumeneste putin (pana devine orezul alb) si se adauga dublu de apa (4 cani) si cubul de knor.

Separat se rumeneste baconul, se da deoparte; in aceasi tigaie se va rumeni ceapa, dupa care ciupercile (totul taiat marunt).

Cand orezul s-a fiert se amesteca cu restul de ingrediente, la foc mic, se adauga smantana, iar pe desupra se rade parmezan. Se lasa pe foc pana se ingroasa sosul.

In farfurie se va adauga putin patrunjel taiat marunt.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise