Rondele cu nuca

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 200 gr untura
  • 2 gr drojdie
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • putina sare
  • 150 gr zahar pudra
  • 150 gr nuca macinata
  • 1 plic zahar vaniliat
  • hartie pergament

Mod de preparare

Se inmoaie drojdia in lapte.Se prepara o coca potrivit de tare din 400 gr faina,200 gr untura,3 linguri de zahar,3 galbenusuri de ou,putina sare,pe care o punem la dospit o ora.Cand este dospit aluatul, se imparte in 3 parti egale si se intinde coca in forma patrata de grosima aproximativ 1 cm si o ungem cu urmatoarea compozitie: 3 albusuri de ou batute spuma cu 150 gr zahar pudra,1 plic zahar vanilat si 150 gr nuca macinata,care se imparte la randul ei in 3 parti egale pentru fiecare bucata de coca.Dupa ce am uns foaia de aluat cu compozitia de mai sus o rulam ca un cozonac si o taiem cu un cutit in rondele de 1 cm si o asezam fiecare intr-o tava in care am asezat hartie de pergament.Se coc la foc potrivit pana se rumenesc.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise