Rosii umplute

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 rosii
  • 200 g masline verzi fara samburi
  • 1 legatura de ceapa
  • 1 castravete
  • 1 legatura de marar
  • Pt sos:
  • 150 ml ulei de masline
  • 2 linguri cu otet de vin alb
  • 2 linguri cu boabe de mustar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Amesteca uleiul de masline cu otetul de vin alb, boabele de mustar, un praf de sare si piper. Pana pregatesti rosiile pastreaza sosul la rece.

Spala bine rosiile, sterge-le cu un prosop, dupa care taie-le deasupra cate un capacel. Cu ajutorul unei lingurite scobeste cu grija pulpa din interior a 8 rosii. Pe restul taie-le cubulete si amesteca-le cu miezul de la rosiile scobite.

Adauga masline taiate rondele, castravetele si ceapa verde taiata marunt si verdeata tocata. Potriveste gustul cu sare si piper si stropeste cu sosul deja preparat. Umple apoi rosiile si serveste-le lanaga o portie generoasa de mititei sau o friptura impanate de porc.

Truc:

Pentru ca ingredientele de la sos sa se combine perfect, toarna-le intr-un borcan cu capac si agita energic.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise