rosii umplute cu pasta de gris

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 rosii
  • 250 g gris
  • 500 ml supa (concentrat de legume)
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 100 g masline
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Se prepara supa din 500 ml apa si 2 cuburi de condiment. Peste gris se torna supa fierbinte si se lasa sa se umfle timp de 10-15 minute. Intre timp se curata ceapa si usturoiul, le toci, apoi se calesc in ulei incins. Se adauga grisul, se potriveste de sare si piper dupa gust si se amesteca bine. Se scot samburii de la masline, le toci si se adauga in compozitia de gris.

Se spala apoi rosiile, le tai la fiecare cate un capacel si le scoti miezul. Le presari cu sare in interior si le lasi sa se scurga, iar miezul ramas il treci printr-o sita si-l lasi deoparte. Se umple fiecare rosie cu pasta de gris si se aseaza in cratita sau vas termorezistent in care s-a pus putin ulei. Torni peste ele miezul pasat si se da la cuptor pentru 20 minute. Cand sunt gata, se presara verdeata tocata marunt.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise