Rotite cu gem de caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru rotite :
  • 800 g faina
  • 450 g untura
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare
  • Pentru glazura :
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1 borcan gem de caise
  • 4 linguri nuca macinata

Mod de preparare

Amesteci faina cu untura, ouale, zaharul, praful de copt si vanilia, pui si un praf de sare si framanti un aluat elastic din care intinzi foi de 3 - 4 mm grosime. Tai cu paharul rotite pe care le lipesti doua cate doua cu gem de caise. Treci rotitele prin albusul batut spuma cu zaharul, apoi prin nuca, le asezi intr-o tava unsa cu untura si le coci la foc potrivit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise