ROTITE DULCI

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 borcan cu dulceata de capsune
  • 300g faina
  • 6 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • 50 g drojdie de bere
  • 20 g margarina
  • 50 g zahar tos
  • 100g zahar pudra
  • 1 ling esenta de rom
  • scortisoara
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Bate bine galbenusurile cu margarina, zahar tos si un praf de scortisoara.

Cand se formeaza o spuma, adauga treptat faina, laptele, drojdia de bere, esenta de rom si un varf de cutit de sare. Amesteca energic pana obtii un aluat mai moale, care nu se lipeste de lingura.

Aluatul astfel obtinut lasa-l in repaus, la loc caldut, aproximativ 25-30 min.

Intinde apoi din el o foaie groasa de 1 -1,5 cm, pe o planseta presarata cu faina.

Cu ajutorul unui pahar, taie rotunduri potrivit de mari.

Rumeneste-le in baie de ulei incins.

Cand sunt rumenite pe o parte, intoarce-le pe partea cealalta.

Scoate-le apoi pe un platou.

Intr-un sprit, toarna dulceata de capsune si umple cu grija fiecare rotita.

Pudreaza-le cu zahar pudra si serveste-le calde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise