Rulada

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foaia de rulada avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 200ml smantana
  • 4 linguri faina
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • condimente dupa gust: sare, piper, oregano, busuioc
  • Pentru umplutura:
  • branza topita sau crema fina de branza (2 suluri sau 2 cutii)
  • 2 carnati cabanos/ semiafumati sau alt gen de carnati subtiri
  • felii subtiri de salam, de preferat mai uscat

Mod de preparare

Intr-un vas bateti ouale cu mixerul sau cu telul, apoi adaugati treptat smantana, faina si condimentele. Veti obtine o compozitie subtire ca de omleta.

Turnati compozitia intr-o tava dreptunghiulara (eu am folosit o tava cu dimensiunile de 25X38 cm), tapetata cu hartie de copt, apoi presarati gogosarul taiat cubulete si pratrunjelul verde.

Dati tava la cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 10 minute. Aveti grija ca se coace foarte repede!

Rasturnati cu grija blatul pe o foaie de hartie de copt, de preferat pe spatele tavii calde, ungeti rapid cu branza topita, distribuiti salamul pe toata suprafata blatului si apoi puneti cabanosul intr-o margine a acestuia,dupa care rulati strans, cu grija pentru a nu rupe blatul. Daca nu veti face toata aceasta operatiune pe spatele tavii calde, veti risca sa vi se raceasca blatul si astfel nu veti putea rula toata compozitia mult mai usor!

Inveliti rulada intr-o foaie de copt si dati-o la rece cateva ore.

Se serveste pe post de aperitiv si are un gust foarte bun!

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise