Rulada cu budinca si sos de zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Budinca de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Sos de zmeura:
  • 130 gr zmeura
  • 1/2 lingurita amidon
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Blatul:

Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul.

Galbenusurile le frecam putin cu uleiul.

Peste albusuri punem galbenusurile, zaharul cu pastai de vanilie si praful de copt.

La final incorporam faina treptat.

Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta.

O intindem cu o spatula si introducem tava in cuptorul incins pana blatul este copt.

Il scoatem din cuptor, dezlipim usor de pe hartia de copt, il rulam si il punem fie intr-un prosop de bucatarie, fie in hartia in care a fost copt pana se raceste.

Budinca de vanilie:

Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, amidonul si subtiem cu 4-5 linguri de lapte.

Restul de lapte il punem intr-o cratita la fiert.

Cand da in clocot tragem cratita de pe foc, turnam amestecul cu amidon, punem inapoi pe foc si amestecam pana se ingroasa.

Incorporam esenta de vanilie si lasam sa se racoreasca putin.

Desfacem blatul rece, punem budinca calduta, o intindem uniform apoi rulam la loc.

Lasam rulada sa se raceasca complet.

Sosul de zmeura:

Intr-o craticioara punem zmeura cu zaharul.

Amestecam usor si cand s-a topit zaharul punem amidonul pe care il desfacem cu o lingura de apa.

Lasam sa dea doar 3-4 clocote, cat sa se lege putin.

Asezam rulada pe un platou iar deasupra venim cu sosul de zmeura.

Decoram cu zmeura intreaga.

Sper sa va placa!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise