Rulada cu ciocolata si capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 felii): 4 oua,
  • 125 g zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 125 g faina,
  • 20 g cacao,
  • 400 g capsuni,
  • 400 g iaurt gros,
  • 90 g zahar pudra,
  • 6 foi de gelatina alba,
  • 200 g frisca batuta,
  • cateva capsuni pentru ornat.

Mod de preparare

Se bat ouale cu doua linguri de apa calduta, pana ce devin spumoase. Se adauga zaharul si un plic cu zahar vanilat - in ploaie -, amestecand intruna, dupa care se incorporeaza faina si praful de cacao cernute. Se intinde aluatul astfel preparat pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si se coace 12-15 minute in cuptorul incins la 200°. Se scoate, se rastoarna pe un servet umezit, se indeparteaza hartia (udand-o cu apa rece), se ruleaza aluatul cu ajutorul servetului si se lasa sa se raceasca.

Se curata capsunile si se taie cubulete. Jumatate din ele se paseaza si se amesteca cu iaurtul si cu 70 g de zahar pudra. Se incorporeaza gelatina inmuiata si stoarsa si se pune crema la rece, pana ce incep sa se intareasca.

In frisca batuta se incorporeaza zaharul vanilat ramas si se amesteca cu crema de iaurt si restul de capsuni taiate cubulete. Se deruleaza aluatul, se unge cu un strat de crema (lasandu-se o margine neunsa de 2 cm) si se ruleaza la loc. Rulada se tine cel putin 2 ore la rece, dupa care se pudreaza cu zahar si se orneaza cu capsuni.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise