Rulada cu ficatei

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 250gr margarina
  • -250gr faina
  • -250ml apa minerala
  • -sare
  • -6 oua
  • -250 gr ceapa
  • - 1kg ficatei de pui
  • - delicat
  • - sare,piper

Mod de preparare

- se ia un tuci din fonta si se topeste margarina pe foc;

-se adauga faina si se amesteca energic;

-se adauga apa minerala

-se mesteca bine si se lasa la racit

Cand compozitia este calduta,incorporam 1 cate 1 ouale,pregatim 2 tavi de aragaz,le ungem si le tapetam cu faina,impartim compozitia in cele 2 tavi,netezim frumos si dam la copt.

Se pot coace ambele tavi o data.In timpul coaceri foaia de rulada se va umfla,o vom apasa usor cu prosopul( nu e defect).Pregatim 2 prosoape putin umede,scoatem foile de rulada le rasturnam pe prosop si rulam.

Ficatei se vor fierbe in apa cu sare,apoi se vor pasa.Ceapa taiata solzisori se caleste si se amesteca cu pasta de ficatei.E bine sa pregatim intai pasta de ficatei si apoi foaia de rulada.

Foile de rulada se umplu cu aceasta pasta de ficatei ,se ruleaza,se aseaza in folie si se da la rece pana in momentul serviri.

Se foloseste la gustari,alaturi de alte preparate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise