RULADA CU GEM SI MIGDALE

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri zahar
  • 2 ling nuca de cocos
  • 1 borcan cu gem
  • 4 ling cu fulgi de migdale
  • 1 ling cu unt
  • 1 lingurita cu esenta de rom
  • sare

Mod de preparare

Freaca albusurile cu toata cantitatea de zahar.

Bate albusurile spuma, apoi toarna peste ele galbenusurile, adauga zaharul vanilat si faina. Amesteca usor pana se incorporeaza si pune doar un varf de cutit de sare, care sa dea tot gustul prajiturii.

Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu faina cu faina pe toti peretii.

Toarna compozitia in tava si bag-o in cuptorul pe care ai avut grija sa-l incalzesti in prealabil.

Nu o lasa nesupravegheata si daca vrei sa te asiguri ca se coace frumos, inteapa pandispanul din loc in loc cu un pai.

Dupa vreo 10 min, scoate tava din cuptor, lasa-l putin sa respire, apoi desprinde blatul si intinde-l pe masa, pe un prosop pe care l-ai umezit cu apa.

Unge blatul cu gem de prune sau orice alt gem amestecat cu nuca de cocos si esenta de rom pe toata suprafata si ruleaza, desprinzandu-l usor de pe prosopul umed.

Cand este gata, presara deasupra fulgi de migdale si baga rulada la frgider. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise