Rulada cu mere - cel mai simplu si delicios desert cu fructe

Incearca o delicioasa reteta de rulada cu mere, un desert rapid, pufos si aromat. Perfecta pentru orice ocazie, se face usor, cu ingrediente simple, la indemana tuturor si este absolut minunata.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 4 oua (separate albusuri de galbenusuri)
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina (cernuta)
  • ½ lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 4–6 mere (marime medie)
  • 2 linguri zahar
  • ½ lingurita scortisoara pudra sau coaja rasa de lamaie
  • Pentru decor
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Daca iti plac deserturile simple, dar pline de savoare, aceasta rulada cu mere este exact ce cauti. Se prepara usor, cu ingrediente pe care le ai deja in bucatarie, si iti umple casa cu miros de toamna.
Este genul de desert versatil: il poti servi simplu, pudrat cu zahar, alaturi de o cupa de inghetata ori un sos de vanilie. Iar daca iubesti prajiturile cu fructe, s-ar putea sa-ti mai faca cu ochiul si prajitura cu prune si bezea, checul cu banane si nuci sau tarta cu aluat fraged si mere. Toate sunt la fel de delicioase si usor de facut acasa.

Curatati merele de coaja si dati-le pe razatoarea mare.
Stoarceti-le bine de zeama.
Amestecati-le cu zaharul si scortisoara sau coaja de lamaie.
Intindeti compozitia uniform in tava pregatita, acoperind toata suprafata. Dimensiunea tavii este de 30x34 cm.

Mixati galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase si spumoase.
Incorporati faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Bateti albusurile spuma tare si adaugati-le cu grija, prin miscari usoare, in compozitia de galbenusuri.
Turnati aluatul peste stratul de mere si nivelati.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 20–25 de minute, pana cand blatul este rumenit si copt.

Rasturnati pe un servet de bucatarie, scoateti hartia, apoi rulati prajitura cat e calda. Lasati sa se racoreasca invelita in servet. Presarati zahar pudra inainte de servire.

Se poate savura atat calduta, cat si rece. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise