Rulada de branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Branza de vaci 1kg
  • Pate de ficat 0400kg
  • Oua 15 buc
  • Unt 0,400kg
  • Sare,
  • Lamaie,1 bucata
  • Marar 1 legatura

Mod de preparare

Preparare:

Branza de vaci se trage prin o sita fina. Se amesteca cu 0,200kg de unt lasat din timp la temperatura camerei,2 galbenusuri si marar proapat tocat. Se sareaza compozitia si se framanta bine.

Pateul se trage prin sita,se amesteca cu 0,100kg de unt muiat si cu 2 galbenusuri.

Celalte oua se fierb si li se scot galbenusurile. Galbenusurile se trag prin sita si se amesteca cu 0,100kg de unt.

Pasta de branza bine framantata, se intinde pe o folie de plastic,si se da putin la rece (10min) apoi se scoate si pune stratul din pasta de pate. Se lasa ambele straturi la temperatura camerei.

Din pasta de galbenus se modeleaza un baston de lungimea foliei si se da la rece. Cand s-a intarit se monteaza in mijlocul foliei si se ruleaza folia cu tot cu umplutura in jurul lui. Rulada se da la rece sa se intareasca. Dupa racire se poate taia, atat cat este nevoie, restul trebuie tinut in frigider. Este ideal.

Pentru mese festive,dar poate fi si un mic dejun.

Albusurile fierte se umplu cu diferite paste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise