Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 700 g carne de miel dezosata
  • * 50 ml vin alb
  • * 1 legatura usturoi verde
  • * * cateva fire menta proaspata
  • * cateva fire rozmarin proaspat
  • * piper boabe mozaic
  • * coariandru
  • Pentru umplutura:
  • * 1 legatura ceapa verde
  • * 1 legatura usturoi verde
  • * 2 ardei galbeni
  • * 2 ardei kapia
  • * 1 pastarnac
  • * 1 bucata telina
  • * 2 morcovi
  • * 1 morcov fiert
  • * 2 oua
  • * ulei de masline
  • * 2 linguri de gris
  • * sare de mare
  • * piper

Mod de preparare

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si putina apa, se pune carnea de miel in marinata si se lasa cel putin 6 ore la rece.

Legumele curatate si spalate se toaca marunt.

Se calesc in putin ulei de masline, se lasa sa se raceasca cateva minute.

Ouale se bat cu un praf de sare si se amesteca cu legumele si grisul.

Se scoate carnea de miel din marinata, se acopera cu amestecul de legume si ou,se pune morcovul fiert intreg pe mijloc,

se ruleaza usor si se prinde cu snururi de silicon, ori cu ata alimetara.

Se pun ruladele intr-o tava unsa cu unt si stropita cu ulei de masline se stropesc cu putin vin alb si se lasa la cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 45- 50 minute, intorcandu-le din cand in cand.

Se feliaza si se serveste!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise