Rulada de porc cu garnitura de cartofi

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 muschi de porc-1 kg
  • 1 bucata de carnat cam 250g
  • 2-3 filete de pipt de pui
  • sare,piper,delikat knor
  • sfoara de bucatarie
  • garnitura de cartofi:
  • -4-5 cartofi fierti
  • 150g cascaval
  • 20 g unt
  • 150g smantana
  • patrunjel tocat fin

Mod de preparare

* Muschiul de porc se spala se sterge si se usuca bine;

* Se taie pe lungime si ser deschide ca o carte,se bate bine pana se subtiaza,se presara sare,piper,delikat,se acopera cu felii de piept de pui batute si acestea in prealabil,iar in final carnatul fara pielita (proaspat dar sta bine si afumat);

* Rulam totul cat mai strans legam cu sfoara de bucatarie si introducem rulada la foc domol 150 °C timp de 1 ora dupa care ridicam temperatura la 200°C si coacem pt alte 30-45 minute;

* Garnitura de cartofi:

* Cartofii fierti si taiati felii,ii asezam intr-o tava deasupra turnam amestec de cascaval,smantana ,patrunjel si bucati de unt,sare,piper si introducem in cuptor 25 minute la 200°C;

* cand este gata se lasa la racit,se taia sfoara se feliaza si se serveste alaturi de garnitrura de cartofi;

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise