Rulada de pui a la Nico

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui
  • 5 oua
  • 2 linguri de vegeta
  • 200 g de sunca de pui/curcan
  • 300 g de ciuperci
  • 400 ml de smantana lichida Dorna
  • 100 g de gelatina sau 2-3 foi care se vor
  • hidrata in apa rece
  • 150 g de spanac congelat
  • 3 foi de alge
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 50 g Baby morcovi
  • Unt
  • Ulei
  • Sare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se toaca marunt si se va marunti cu robotul pana va rezulta o pasta fina, se vor adauga ouale rand pe rand se adauga vegeta si la final se va adauga smantana lichida, se amesteca toate ingredientele bine de tot cu ajutorul robotului de bucatarie. Se scoate pasta rezultata se va pune intr-o tava mai mare, se va adauga si gelatina care s-a inmuiat (aceasta se va strecura sa nu ramana aglomerari)

Se adauga si sunca care a fost taiata cubulete mici si se omogenizeaza compozitia rezultata. Separat se adauga ciupercile care au fost taiate in prealabil lamele si se vor sota in unt si ulei .Se sareaza si pipereaza, cand sunt gata se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca putin, spanacul si el va fi tras la tigaie in putin unt. Ardeii si baby morcovii au fost in prealabil blansati in apa calda, nu fierti tare, sunt fierti al dente deoarece se vor mai fierbe cu rulada odata.

Trecem la asamblarea ruladelor, ies aproximativ doua rulade mai grasune sau trei mai subtirele dintr-un kilogram de carne.

Se pune folie de plastic, aproximativ trei folii suprapuse pentru a nu se rupe deoarece rulada se va inveli in aceasta folie si se va fierbe la cuptor, deci trebuie foarte bine rulata(stransa) pentru a nu lasa aerul sa patrunda.

Deci se intind cele trei folii de plastic se pune primul rand de pasta rezultata ,se adauga o foaie de alga se adauga al doilea strat de pasta iar deasupra se va pune spanac, iar peste acesta se vor adauga fasiile de ardei si baby morcovii.

Se va rula, se leaga bine la capete, se va pune in folie de aluminiu si se va aseza intr-o tava de chec in care am pus apa pana la jumatate si se va da la cuptor la foc potrivit 30-40 de minute.

Dupa expirarea timpului verificam daca este facuta si o lasam sa se raceasca, dupa ce s-a racit se portioneaza.

Reteta o am de la buna mea prietena Cristina.

Pofta Buna

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise