Ruladă din carne de porc cu omletă şi ciuperci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 1 cutie cu ciuperci
  • 50 g brânză de vacă
  • 4 fire de usturoi verde şi cozile de la 4 cepe verzi
  • sare
  • piper
  • 100 g caşcaval ras
  • 3 cepe uscate
  • 100 ml ulei
  • 1 legătură pătrunjel
  • 300 g carne tocată de pui (sau de care doriţi)
  • 1 legătură măra şi 1 bucată carne de porc subţire
  • lungă de 40-50 cm..

Mod de preparare

Facem omletă din 3 ouă şi când e gata o lăsăm să se răcească.

Călim ceapa în ulei, punem carnea tocată şi ciupercile şi le călim şi pe ele puţin, adăugăm usturoiul verde şi ceapa verde, piperul, sarea, brânza dată pe răzătoarea mare, mărarul tocat mărunt şi amestecăm.

Lăsăm să se răcească piţin, apoi adăugăm un ou şi amestecăm din nou.

Luăm bucata de carne şi o batem ca pentru şniţel, o condimentăm cu piper, apoi presărăm sare şi puţină verdeaţă (pătrunjel). Peste carne punem omleta, iar pestea ea, ceapa călită cu ciuperci, iar deasupra radem caşcaval şi presărăm restul de pătrunjel verde, tocat mărunt.

Rulăm strâns şi legăm cu o sfoară, în aşa fel, încât să nu iasă compoziţia din rulou.

Luăm o tavă, în care am pus hârtie de copt, unsă cu puţin ulei, punem rulada în tavă, batem un gălbenuş de ou şi cu el ungem rulada, apoi introducem tavă în cuptorul încins în prealabil, până se rumeneşte frumos. Facem testul cu scobitoarea şi dacă este gata, scoatem tava din cuptor şi lăsăm rulada să se răcească, apoi o putem tăia şi servi alături de piure şi o salata de roşii, o salată bulgărească sau muraturi.

Poftă mare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise