Rulada fina cu cu branza si zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ptr.blat rulada;5 oua,5 linguri de faina ,5 linguri de zahar,75 g margarina,esenta vanilie,un praf de sare
  • umplutura;250 g crema fina de branza de vaci,100 g zahar pudra,zahar pudra,100 g zmeura proaspata
  • ornare;200 ml frisca lichida,50 g zmeura proaspata

Mod de preparare

1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul.Se incorporeaza si galbenusurile frecate cu margarina aflata la temperatura camerei,esenta si faina turnata in ploaie.Se toarna aluatul intr-o tava in care am pus hartie pentru copt si se da la copt pentru cca.20 minute la foc potrivit.

Se desprinde blatul copt de pe hartie si se lasa sa se raceasca un pic apoi il intoarcem invers(partea de jos in sus),tot pe harti de copt

Se mixeaza crema de branza cu zaharul apoi adaugam jumatatate din zmeura.Aceasta umplutura o intindem pe blatul intors ,presaram deasupra zmeura apoi ajutandu-ne de hartia de copt,rulam usor si dam rulada la rece ,cel putin 2 ore,dupa care se scoate si se decoreaza cu frisca

si zmeura proaspata.Se serveste feliata.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise