Rulada fluturas pentru un fluturas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • biscuiti populari 250 gr.
  • 1 l lapte
  • 1 pachet unt
  • zahar dupa gust
  • esenta rom
  • cacao
  • cocos 250 gr.
  • alune, stafide, rahat 100 gr. din fiecare
  • 2/3 banane
  • 1 pachet praf budinca vanilie sau capsuni
  • foi hartie colorate pentru aripioare
  • 200 gr.smantana
  • 1 praf intaritor frisca

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de lapte se pune pe foc pentru a topi untul, zaharul(in functie de cat de dulce vreti sa fie) si cacaoa.

Biscuitii se dau prin robot si se fac praf de biscuiti, la fel si alunele; care se adauga in praful de biscuiti(pastrati doar f putine pentru decor);se pun si stafidele si rahatul cubulete mici.Peste acestea si pune laptele amestecat cu ingredientele de mai sus.Se mai adauga romul si se face un aluat de biscuiti care se intinde pe o foaie de copt grosime de 1 cm. si se da la rece pentru al putea rula mai bine.

Se face budinca din jumatatea cealalta de lapte.Cocosul se adauga cu budinca si se intinde pe blatul de biscuiti.Se pune banana si se ruleaza.

Se face frisca, se orneaza rulada cu ea presarand alunele pisate pastrate sau orice alt ornament peste frisca.Se pun lateral aripile confectionate din hartia colorata(puteti pe ele sa scieti un mesaj celui sarbatorit) Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise