Rulada Lyly

Timp pregatire
1800 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri de zahar
  • Crema :
  • 150g zahar
  • cacao
  • 300 g unt
  • 3-4 galbenusuri
  • Sirop :
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta rom

Mod de preparare

Blatul: se freaca cele 6 galbenusuri cu 6 linguri de zahar.Se dauga faina si cacao.

Se pun albusurile batute spuma si se amesteca usor.

Se unge o tava cu ulei,se presara cu faina,se punecompozitia si se coace la cuptor.

se scoate pe un prosop umed si se ruleaza.

Se umple cu crema.

Crema:

150 g zahar,cu jumatate de pahar cu apa si 8 lingurite de cacao,se pun la fiert.Se da de cateva ori in fiert si se pune la racit.Se amesteca cu 300 g unt frecat spuma cu 3-4 galbenusuri.Inainte de a fi frecat untul se stoarce bine de apa,ca sa nu se taie crema.

Sirop ptr.blat:

Se face un sirop din 5 linguri de apa si 5 linguri de zahar.Se pune esenta de rom.

Blatul se insiropeaza apoi se pune crema si se ruleaza. Se pune crema si pe deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise