Rulouri de dovlecei

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 25 bucati): 2 dovlecei potriviti dati pe razatoarea mare,
  • 1 ceapa mica rasa,
  • 60 g salam taiat bucatele,
  • 1 catel de usturoi presat,
  • 1/2 ceasca parmezan (sau cascaval) ras,
  • 4 foi aluat de foitaj,
  • 60 g unt topit,
  • 50 g pesmet.

Mod de preparare

Se ung cu ulei sau cu unt topit 2 tavi dreptunghiulare de 32x28 cm. Se pun intr-un castron mai mare dovleceii, ceapa, salamul, usturoiul si parmezanul si se amesteca bine.

Se ung cu unt topit foile de aluat (intinse pe planseta si taiate la dimensiunile tavilor), se aseaza una peste alta si pe cea de sus se intinde amestecul de dovlecei, lasand pe una din laturi o margine libera de circa 5 cm.

Se presara pesmetul peste umplutura si se ruleaza aluatul - cat mai strans - in directia marginii lasate. Se unge sulul de aluat umplut cu untul ramas, se infasoara cu o folie de plastic si se tine o ora la frigider. Se taie sulul de aluat - cu un cutit ascutit - in 25 de felii, se aseaza feliile una langa alta pe cele 2 tavi unse si se dau circa 15 minute la cuptorul incins la 210gr.C sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se servesc caldute sau reci.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise