Rulouri de hering cu castraveti

Timp pregatire
1440 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -500 g hering,
  • -o lingurita de zahar tos,
  • -o lingurita boabe de coriandru(sau mustar),
  • -o lingura de sare,
  • -un praf de scortisoara,
  • -50 ml ulei,
  • -75 ml otet,
  • -o lingurita piper negru boabe,
  • -2-3 foi de dafin,
  • -350 ml apa,
  • -o ceapa mica taiata rondele,
  • -un morcov mic taiat rondele subtiri,
  • -3-4 castraveti murati feliati pe lung,

Mod de preparare

Se curata si se taie file pestele, iar oasele se scot cum am aratat la marinada rapida. Celelalte ingrediente se amesteca toate si se dau un clocot dupa care se lasa sa se raceasca acoperit pentrun a se intrepatrunde aromele. Racirea trebuie sa fie completa pentru ca altfel pestele se va coagula.

Se toarna marinada peste peste si se tine la rece pana fileurile devin suficient de maleabile sa poata fi rulate(cca o zi). In momentul in care pestele suporta operatia pe ficare bucata de peste se aseaza o feliuta de castravete si se ruleaza strans incepand de la partea unde a fost capatana spre coada. Se fixeaza cu o scobitoare care se scoate in momentu servirii pentru ca ruloul este deja format si nu se va mai desface.

Rulourile de hering cu castraveti se pot tine mai multe zile in aceasta marinada, intr-un vas acoperit tinut la frigider.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise