Rulouri de muschi de porc cu jambon

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 file fine de muschi de porc
  • 50gr felii de jambon crud
  • 1/2 leustean
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • foi de dafin
  • 3 rosii
  • 1/2 de pahar vin alb
  • piper
  • o lingura de zahar
  • 4 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Se curata morcovul si se spala leusteanul,se usuca si se toaca foarte marunt,jambonul se taie cubulete mici si se amesteca totul.

Curata muschiul eliminand posibilele parti grase,si le condimentam cu sare si piper.

Pe fiecare file de muschi se adauga cate putin amestec,se infasoara si se leaga cu ata de bucatarie.

Se curata ceapa si se taie pestisori,se caleste timp de 5 minute impreuna cu uleiul de masline,se adauga rulourile si se rumenesc pe ambele parti.

Se adauga foile de dafin si vinul,lasa se fiarba pana cand se evapora vinul.

Rosiile se curata de piele si se toaca marunt si adauga peste celalte ingrediente.

Se adauga inca putina sare(dupa gust) si aduga zaharul,amesteca si acopera-l si se fierbe 25 de minute la foc mic,se invart rulourile de cateva ori in timpul fierberii si adauga un pic de apa daca este nevoie.

Se servec cu sosul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise