Rulouri de pui in foietaj

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un piept mare de pui dezosat,
  • un pachet aluat foietaj,
  • 300 g ciuperci champignion,
  • 2 ardei grasi rosii,
  • o ceapa,
  • un morcov,
  • o telina mica,
  • o legatura patrunjel verde,
  • un ou,
  • seminte de susan,
  • sare,
  • amestec condimente (maghiran, oregano,busuioc, dafin, coriandru, piper),
  • plante aromatice de la Provance,
  • un strop de ulei de masline

Mod de preparare

1. Pieptul de pui se taie in patru bucati late si subtiri care apoi se intind bine cu ciocanul de snitele, se sareaza si se condimenteaza cu un praf de amestec de condimente. Se curata si spala zarzavatul apoi ardeii se taie in fasii subtiri, ceapa se taie marunt,morcovul si telina se daui prin razatoarea mica,patrunjelul se taie marunt. In putin ulei calim bine tot zarzavatul, apoi potrivim de sare si condiment, adugam si patrunjelul si lasam sa se raceasca, apoi amestecam totul cu albusul de ou, galbenusul il oprim pentru uns rulourile.

2. Din foietajul dezghetat la temperatura camerei se taie 16 fasii, late de 1cm (se taie pe latura mica a foietajului), care apoi se taie pe jumatate, pe lungime, astfel incat sa obtinem 32 de fasii. Din cate 8 fasii impletim 4 patrate, fiecare asezat pe cate o bucata de celofan sau staniol. Pe fiecare patrat impletit de foietaj asezam cate o bucata de piept condimentat, deasupra fiecarei bucata punem cate o lingura (sau doua) de umplutura de zarzavat, apoi, ajutandu-ne de celofan, rulam usor fiecare bucata care apoi se asaza, unul langa altul, intr-o tavita unsa cu ulei. Fiecare rulou se asaza cu grija cu impletitura in sus, apoi se unge cu galbenus de ou, se presara seminte de susan, se condimenteaza cu un praf de plante aromate de la Provence si se da la cuptorul preincalzit, cca 20 de minute, la foc iute, pana ce se rumenesc frumos. Se pot taia in feliute subtiri, dupa ce s-au racit putin, dar se pot servi si fierbinti.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise