SALATA ASORTATA

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o salata verde
  • 3-4 rosii
  • o legatura ceapa verde
  • 3-4 fire de usturoi verde
  • o legatura patrunjel verde
  • o legatura marar verde
  • 2 buc. ardei gras
  • 2-3 castraveti proaspeti
  • ulei de masline sau orice ulei presat la rece (ulei din seminte de struguri,ulei de rapita,ulei de porumb)
  • zeama de lamaie,otet de mere sau otet balsamic
  • sare,piper,cimbru

Mod de preparare

Salata se spala,se scurge, se toaca sau se rupe cu mana in fasii subtiri,ceapa si usturoiul se spala si se taie marunt.

Rosiile se spala si se taie felii micute,castravetii spalati si curatati de coaja se taie felii rotunde,ardeii spalati si curatati de cotoare si seminte se taie fasii,iar verdeata spalata,zvantata se toaca foarte fin.

Toate se amesteca bine intr-un castron si se toarna peste ele dressingul pregatit din ulei,zeama de lamaie,otet de mere sau otet balsamic,sare,piper,cimbru dupa gust.

Se amesteca bine si se serveste rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise