Salata calda de cartofi cu fasole verde si rosii

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi noi, mici
  • 400 g fasole verde
  • 200 g rosii cherry taiate in jumatate
  • pentru sos:
  • 2 linguri suc de lamaie
  • o lingurita miere
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 5 linginguri ulei de masline
  • frunze de patrunjel pentru servit
  • sare, piper

Mod de preparare

Se feliaza cartofii si se fierb intr-o cratita abia acoperit cu apa, timp de 8 min. Se curata fasolea verde, se aduga in apa clocotita si se fierb 5-6 min. Intre timp se pune ingredientele pentru sos, impreuna cu sare si piper, intr-un borcan cu capac si se amesteca bine agitind borcanul. Se scurge legumele de apa, se pun intr-un castron mare, se adauga rosiile, sosul si se amesteca. Se transfer a pe farfurii si se presara deasupra patrunjel si piper negru. Se serveste cu friptura de vita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise