Salata cu flori a la Tradaro

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 1/2 capatana salata verde
  • * 1 castravete crud
  • * 2 ardei grasi
  • * 3 rosii
  • * 5-6 ciuperci champignon
  • * 1 plic Knorr Salad Dressing Mediteranean
  • * 3 linguri cu ulei de masline pentru Dressing
  • * 3 linguri apa pentru Dressing
  • * 2 linguri flori de marar
  • * 2 linguri condurasi
  • * 2 linguri galbenele
  • * 2-3 frunze verzi de menta
  • * 1 lingura petale de trandafir
  • * 3 linguri otet de mere cu miere
  • * 1/2 lingurita mustar
  • * 1 lingura zahar pudra
  • * 2 linguri ulei de masline pentru sos Vinegreta
  • * sare
  • * piper praf

Mod de preparare

- Salata se curata, se spala foarte bine, se rupe bucatele si se pune in salatiera. Castravetele se da pe razatoarea mare. Ardeii grasi se taie in feliute subtiri.

- Ciupercile se spala, se frig pe o tabla cu sare pe aragaz, apoi cand s-au racit se taie feliute subtiri si se pune in salata. Rosiile se taie de marime potrivita sau dupa placere.

- Se prepara sos vinegreta din otet, ulei, mustar, zahar, sare, piper. Uleiul si otetul se amesteca bine, pana devine un lichid albicios, se adauga zaharul, mustarul, sare, piper praf si se amesteca foarte bine circa 10 minute.

- Se adauga 1 plic Knorr Salad Dressing Mediteranean care se dizolva cu 3 linguri de apa si 3 linguri cu ulei de masline care se amesteca cu sosul Vinegreta, frunzele de menta tocate marunt si se pune peste salata.

- Petalele florilor de marar, condurasi, galbenele se spala bine si se sterg de apa cu un prosop curat prin presare apoi se pun in salata si se amesteca.

Se orneaza cu petale de trandafiri si se serveste dupa placere.

Se adauga un strop din poezia secreta a sufletului.

Pofta buna!

* ATENTIE - Nu mancati florile care au fost tratate cu pesticide sau nu sunt incluse in lista florilor consumabile si nici cele care cresc pe marginea drumului.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise