SALATA CU GHEBE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg gogosari
  • 2 kg ghebe
  • 2 kg ceapa alba
  • otet pentru muraturi
  • miere de albine
  • ulei
  • sare,piper boabe, foaie de dafin,ulei,boabe de mustar si enibahar,o crenguta de cimbru.

Mod de preparare

Gogsarii se taie fideluta, ceapa juliene. Ciupercile taiate marunt, se fierb in apa cu sare si cimbru, 20 minute.

Baitzul: 1 parte otet,4 parti apa,o lingura si jumatate de sare pentru muraturi, boabe de piper, de mustar,de enibahar, 2 foi de dafin,2 linguri miere de albine,2 linguri ulei.

Cand clocoteste baizul, adaugi ceapa pentru a se opari, 1 minut.Scoti ceapa, adaugi gogosarii feliati, pentru 1 minut.Nu le amesteci.In baitzul clocotit adaugi ciupercile pentru 1-2 minute.In borcanele uscate, alternezi straturi de: gogosari,ceapa, ciuperci,pana aproape de umplerea borcanului.Aduci baitzul la fierbere din nou,,apoi umplii borcanele pana acoperi legumele. Capsezi,sterilizezi doar 10 minute, lasi sa se raceasca in cuptor sau invelite in paturi.Este o salata delicioasa si foarte aspectuoasa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise