SALATA CU GHEBE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg gogosari
  • 2 kg ghebe
  • 2 kg ceapa alba
  • otet pentru muraturi
  • miere de albine
  • ulei
  • sare,piper boabe, foaie de dafin,ulei,boabe de mustar si enibahar,o crenguta de cimbru.

Mod de preparare

Gogsarii se taie fideluta, ceapa juliene. Ciupercile taiate marunt, se fierb in apa cu sare si cimbru, 20 minute.

Baitzul: 1 parte otet,4 parti apa,o lingura si jumatate de sare pentru muraturi, boabe de piper, de mustar,de enibahar, 2 foi de dafin,2 linguri miere de albine,2 linguri ulei.

Cand clocoteste baizul, adaugi ceapa pentru a se opari, 1 minut.Scoti ceapa, adaugi gogosarii feliati, pentru 1 minut.Nu le amesteci.In baitzul clocotit adaugi ciupercile pentru 1-2 minute.In borcanele uscate, alternezi straturi de: gogosari,ceapa, ciuperci,pana aproape de umplerea borcanului.Aduci baitzul la fierbere din nou,,apoi umplii borcanele pana acoperi legumele. Capsezi,sterilizezi doar 10 minute, lasi sa se raceasca in cuptor sau invelite in paturi.Este o salata delicioasa si foarte aspectuoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise