Salata cu paste

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -350 g paste;
  • -300 g şuncă (recomandare: Casa Gustului Şuncă Praga);
  • -200 g porumb boabe prefiert;
  • -1 castravete;
  • -1 ceapă roşie;
  • -150 g brânză Brie (recomandare: Louis D'or Specialitate Brie);
  • -70 g caşcaval;
  • -1 legătură de pătrunjel;
  • -1 lingură ulei de măsline;
  • -sare;
  • -piper;
  • -lămâie.

Mod de preparare

Se pune o oala cu 1 litru de apa la fiert. Cand apa clocoteste, se adauga pastele si un varf de sare pentru a nu se lipi. Pastele se fierb conform timpului de fierbere inscriptionat pe ambalaj (in cazul in care este indicat) sau se verifica cu furculita pana cand sunt moi. Se taie cubulete castravetele, ceapa, sunca, branza si cascavalul si se adauga intr-un bol de salata. Peste aceasta se adauga pastele racite, porumbul si patrunjelul tocat marunt. Se adauga ulei de masline, zeama de la 1/2 lamaie, sare si piper dupa gust.

Se amesteca bine si se poate servi atat ca garnitura la fripturi, cat si ca fel principal.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise