Salata de boeuf

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 morcovi, 1 radacina patrunjel, 3 cartofiori, 1 telina mica, 2-3 castraveti murati, carne, sare.
  • Orice fel de carne consumata de cei din familie poate fi folosita la salata,numele a ramas de boeuf pt ca in rest sunt cam aceleasi ingrediente ca la salata de boeuf.
  • Zarzavatul il dau pe razatoare, pt cei care nu gasesc altceva de comentat, deoarece asa ne place iar salata e mult mai fina si in final acest moft nu modifica cu nimic gustul.
  • Nu folosesc niciodata cantitati standard, daca vrem cantitate mai mare de salata, desigur folosim mai mult zarzavat si carne.
  • Pt maioneza: 1/2 cartof fiert, 1 galbenus crud de ou, 3 lingurite mustar, ulei (aprox. 250 ml).
  • Pt ornat: 1 morcov (din cei 4) si frunze patrunjel verde. Daca zarzavatul e deja fiert, ramas de la o supa strecurata( cu taitei sau galuste), salata poate fi preparata in 30 minute.

Mod de preparare

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare si castravetii pe care ii adaugam peste zarzavat. Intre timp din ingredientele pt maioneza preparam maioneza: zdrobim f bine jumatatea de cartof fiert, se amesteca cu mustarul si galbenusul crud de ou, apoi adaugam ulei putin cate putin pana obtinem o maioneza consistenta. Din cantitatea de maioneza, oprim 1-2 linguri pt a acoperi salata, iar restul de maioneza se amesteca cu zarzavatul maruntit si carnea, omogenizam, adaugam sare dupa gust. Asezam salata pe un platou, o modelam dupa imaginatie, o imbracam cu maioneaza si o decoram folosindu-ne inspiratia de moment. Eu am decupat figurine din morcov folosind formele de biscuiti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise