Salata de boeuf

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne de vitel(vita)
  • 500 g morcov
  • 1 telina mica
  • 200 g radacina de patrunjel(pastarnac)
  • 4-5 castraveti murati
  • 500 g cartofi
  • sare,piper
  • Pentru maioneza
  • 1 galbenus fiert
  • 2 galbenusuri crude
  • zeama de lamaie
  • ulei
  • 1 lingura mustar

Mod de preparare

Carnea spalata se pune la fiert iar dupa 15-20min, iar cand a iesit la suprafata spuma neagra, se arunca apa, se spala carnea si se pune din nou la fiert cu putin zahar. Se procedeaza asa pentru ca aspectul final al salatei sa nu fie de culoare inchisa;dupa ce carnea este aproape fiarta,se adauga legumele impreuna cu 2 linguri de sare.Cat timp fierbe totul,se pregateste maioneza: intr-un castron se freaca galbenusul fiert cu mustar,dupa ce este omogenizat,se adauga uleiul cate putin, apoi galbenusurile crude, turnand in continuare ulei, intercalat cu zeama de lamaie. Dupa ce si-a dublat volumul,sau chiar s-a triplat, se lasa la frigider.Odata ce ai fiert carnea si legumele se scot,se taie marunt. Se adauga castravetii si sare (daca e nevoie),piper,maioneza si se amesteca bine. Se pune salata pe platou si se orneaza dupa preferinta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise