Ciupercile se curata, se spala foarte bine si se pun intr-o tava unsa cu ulei. Peste ciuperci se presara sare, praf de usturoi si putin Delikat. Se toarna apa cam 1 cm inaltime apoi se baga la cuptor la foc potrivit pana scade apa si ciupercile s-au inmuiat.
Usturoiul se curata, se piseaza cu 1 lingurita rasa de sare intr-un bol mai mic, apoi se freaca si treptat se pune cate putin ulei si iar se freaca pana isi mareste volumul si se transforma intr-o maioneza consistenta.
Se toarna peste usturoiul maioneaza otetul si se amesteca pana se dizolva bine maioneza de usturoi.
Se adauga laptele si apa.
Castravetele, morcovul si marul se rad pe razatoarea mica.
Ciupercile se taie cat mai marunt si se adauga peste compozitia de usturoi impreuna cu castravetele, morcovul, marul, branza, piperul, chili dupa gust.
Mararul si busuiocul tocate marunt se adauga in final.
Se amesteca bine salata si se lasa in repaus cca 2 ore, apoi se poate servi ca atare sau garnitura la orice fel de friptura, mancare de cartofi, cartofi prajiti cu ochiuri, mancare de conopida, etc.
Este o salata care se serveste rece.
Peste toate se mai pune suflet cat va lasa inima.
Se poate servi la cele mai pretentioase mese.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise