Salata de ciuperci uscate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g ciuperci uscate
  • 3 cepe
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper, enibahr
  • 5 linguri maioneza
  • 50 ml otet

Mod de preparare

Ciupercile se spala, se lasa la muiat 10-12 ore, intre timp schimbam apa de 2-3 ori. Se fierb in apa clocotita in prelabil. Adaugam o ceapa, sare, piper, foaie de dafin. Fierbem timp de o ora.

Separat taiem ceapa marunt, o oparim intr-un baitz obtinut din 50 ml otet, 150 ml apa, sare, piper, foaie de dafin.Lasam sa se raceasca. Ciupercile fierte, se strecoara, se lasa la racit si se incorporeaza cu ceapa oparita si racita si maioneza.(daca dorim sa mancam aceasta salata in post, folosim maioneza de post.)Eu am facut aceasta salata in ajunul Bobotezei, deci a fost o salata de post.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise