Salata de conopida cu cartofi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 6-7 cartofi mici
  • 1/2 ceapa
  • 2-3 catei usturoi( la cea de post)
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 galbenus fiert
  • 1 lingurita mustar
  • marar verde ( la cea de post)
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • vegeta fara sare

Mod de preparare

Conopida se rupe buchetele si se pune la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba acoperit 15 minute.

Cartofii spalati se coc in cuptorul cu microunde 10 minute pe o parte si 5-10 minute pe cealalta parte.

Intre timp facem o maioneza din galbenus, mustar si ulei.

Din usturoiul pisat , mustar si 1/2 cartof presat facem o maioneza de post cu putin ulei.

Dupa ce a fiert conopida o strecuram si lasam sa se raceasca apoi o maruntim, la fel si cartofii copti si decojiti.

Adaugam condimentele si impartim conopida si cartofii in doua ca sa facem salata si de post( optional)

Conopida , cartofii si maioneza se mixeaza, se poate adauga si cateva linguri de iaurt sau daca nu , atunci zeama de lamaie si ceapa razuita.

Pentru salata de post, conopida se amesteca impreuna cu cartofii, maioneza de post , zeama de lamaie si marar verde tocat.

Salata se aseaza in boluri si se orneaza.

Pofta mare !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise