Salata de fructe

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cate o jumatate de kg din urmatoarele fructe:
  • capsuni
  • cirese
  • visine
  • piersici
  • caise
  • zmeura
  • fragi
  • etc
  • La fiecare 1/2 kg de fructe se adauga 1/2 kg zahar.
  • 1 conservant
  • 1/2 L rom

Mod de preparare

Intr-un borcan de 5 L se aseaza in ordine fiecare fruct urmat de cantitatea de zahar corespunzator.

In prima etapa se aseaza capsunii cu zahar...apoi ciresele...etc.Toate fructele se pun fara samburi si se pot pune pe rand.....dupa o sapt visinele....dupa alta zmeura...in functie de cum apar pe piata. Pe langa fructele specificate se mai pot adauga si altele in functie de preferinta fiecaruia.

De la primul fruct asezat in borcan se pune sticla de rom si conservantul.

Se serveste in boluri de sticla cu frisca.

Pofta buna!

Sugestie de servire:

Se taie un pepene galben in doua, se curata de samburi si se pune un polonic de fructe . Se da la rece pentru 2-3 ore. Peste se pun cateva globuri de inghetata asortata, un piscot si sos caramel.Este un deliciu!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise