Salata de fructe in cupe de pepene galben

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 mere
  • 2 pere
  • 500 gr prune
  • 2 pepeni galbeni
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 cescuta rom (lichior, coniac)
  • 250 ml frisca lichida + 2 linguri smantana

Mod de preparare

Fructele se curata, se spala, se scurg de apa si se taie in cuburi mici. Se presara cu zahar, se stropesc cu rom, se amesteca usor si se lasa la rece timp de 1 ora.

Pepenii se taie in jumatati, li se scot samburii si se pun la rece.

Se bate frisca si se da la rece.

Apoi, jumatatile de pepene se umplu cu fructe si se decoreaza din belsug cu frisca.

**Obs: Ca sa fie mai estetic, pepenii se pot taia, la jumatate, in zig-zag cu lama unui cutit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise