SALATA DE LEGUME CU SUNCA

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi,
  • 200 g sunca,
  • 1 morcov,
  • 1 sfecla rosie,
  • 1 ceapa,
  • 3 castraveti murati,
  • 2 galbenusuri,
  • 1/2 lamaie,
  • sare,
  • verdeata tocata,
  • masline
  • sos knorr
  • 1 cana ulei
  • 1 lingura mustar

Mod de preparare

Cartofii si morcovul se spala si se pun la fiert in apa calda cu sare.

Cand sunt gata, se curata si se taie felii subtiri cat timp sunt calzi.

Se stropesc cu ulei.

Din 2 galbenusuri crude, mustarul, zeama de la 1/2 lamaie si cana de ulei se face o maioneza groasa care se lasa deoparte.

Sfecla, fiarta separat, se cutara si se taie felii subtiri, se pune in salatiera dupa ce s-a racit.

Se adauga ceapa taiata marunt, o data cu castravetii curatati de coaja si taiati felii subtiri.

Se adauga si cartofii.

Legumele se amesteca bine, se sareaza si peste ele se adauga sunca taiata marunt.

Se leaga amestecul cu maioneza, se pune in salatiera, se orneaza cu jumatati de masline si verdeata si se pune la rece o ora inainte de a fi servita. Se poate inlocui amestacul cu maioneza cu sosul knorr salad dressing .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise