SALATA DE LEGUME CU SUNCA

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi,
  • 200 g sunca,
  • 1 morcov,
  • 1 sfecla rosie,
  • 1 ceapa,
  • 3 castraveti murati,
  • 2 galbenusuri,
  • 1/2 lamaie,
  • sare,
  • verdeata tocata,
  • masline
  • sos knorr
  • 1 cana ulei
  • 1 lingura mustar

Mod de preparare

Cartofii si morcovul se spala si se pun la fiert in apa calda cu sare.

Cand sunt gata, se curata si se taie felii subtiri cat timp sunt calzi.

Se stropesc cu ulei.

Din 2 galbenusuri crude, mustarul, zeama de la 1/2 lamaie si cana de ulei se face o maioneza groasa care se lasa deoparte.

Sfecla, fiarta separat, se cutara si se taie felii subtiri, se pune in salatiera dupa ce s-a racit.

Se adauga ceapa taiata marunt, o data cu castravetii curatati de coaja si taiati felii subtiri.

Se adauga si cartofii.

Legumele se amesteca bine, se sareaza si peste ele se adauga sunca taiata marunt.

Se leaga amestecul cu maioneza, se pune in salatiera, se orneaza cu jumatati de masline si verdeata si se pune la rece o ora inainte de a fi servita. Se poate inlocui amestacul cu maioneza cu sosul knorr salad dressing .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise