SALATA DE PEPENE GALBEN

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 felii pepene galben,
  • 4 felii pepene verde,
  • 2 pahare boabe de strugure,
  • 8 prune foarte coapte,
  • 1 pahar zahar pudra,
  • 1/2 kg frisca,
  • 3-4 linguri rom sau coniac,
  • 1/2 lamaie,
  • putina scortisoara pisata,
  • frisca batuta poentru ornat;

Mod de preparare

1. Pepenele se curata de coaja, se taie cubulete si se pune in salatiera.

2. Boabele de strugure se spala bine, se pun la scurs intr-o strecuratoare, apoi se adauga peste cubuletele de pepene.

3. Prunele se spala cu apa rece, se pun intr-o strecuratoare, se introduc pentru cateva clipe intr-un vas cu apa clocotita ca sa se decojeasca. Dupa ce se curata de pielita, se taie in doua, li se scot samburii, apoi se taie in sferturi si se pun laolalta cu celelalte fructe. Se stropesc cu rom sau coniac si totul se amesteca bine.

4. Intr-un castron se amesteca frisca (nebatuta), zaharul, scortisoara pisata si zeama de la 1/2 lamaie, dupa care aceasta compozitie se pune peste amestecul de fructe. Salatiera se pune putin la gheata, apoi salata se serveste in cupe. Se orneaza cu frisca batuta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise