SALATA DE PRAZ CU BRANZA SI JAMBON

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 grame praz(partea alba);
  • 2 rosii;
  • 100 grame jambon;
  • 50 grame branza;
  • 50 grame unt;
  • sare,piper.

Mod de preparare

Prazul se curata, se spala si se scurge bine de apa. Acesta se scurteaza in bucati de aproximativ 10 cm.,se taie in doua pe lungime.

Intr-o cratita antiadeziva, se pune untul, prazul si 4 linguri de apa si se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic,cca 25 minute. Rosiile se oparesc,se curata de pielite si seminte si se taie felii.

Jambonul se taie felii subtiri,iar acestea se taie fasii cu latimea de 2 cm. Intr-un vas jena,se aseaza bucatile de praz,una langa alta,se asezoneaza,deasupra se pun feliile de rosii,iar peste acestea fasiile de jambon.

Deasupra se rade branza si se da la cuptor pentru 10 minute,consumandu-se imediat.

SFAT:in functie de preferinta deasupra se poate pune si smantana.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise