Salata de spanac cu slanina si ou

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g ciuperci
  • 200 g spanac
  • 2 cepe verzi
  • 5 linguri ulei de masline
  • 4 felii de slanina
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri otet de vin
  • 1 lingurita zahar
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste slanina pe ambele parti pana devine crocanta. Se scoate si se lasa sa se scurga pe servet absorbant, se faramiteaza apoi si se dau deoparte;

Se bat ouale si se condimenteaza cu sare si piper, se pun in tigaie si se prajesc pana se umfla, se intoarce omleta pe partea cealalta si se mai prajeste pana ce s-a intarit. Se scoate omleta pe o farfurie si se taie felii subtiri;

se amesteca uleiul de masline cu zaharul, otetul, sarea si piperul, pana cand se obtine un sos de salata legat;

Se spala spanacul, se indeparteaza coditele mari si se zvanta, frunzele mari se rup bucati;

Se curata si spala ciupercile si ceapa verde, se spala si se taie felii;

Se pun spanacul, ciupercile si ceapa imtr-un castron, deasupra se presara omleta feliata si slanina, apoi se toarna sosul peste salata si se amesteca bine. Se aranjeaza si se serveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise