Salata de sunca si viespi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 g cartof fiert, 50 morcov, 60 g ardei rosu, 60 g castravete, 3 ridichi, 20 g cascaval, 50 g sunca de Praga, sare piper, 20 g maioneza, 50 ml iaurt (o lingura plina), castravete si ardei rosu pentru decor.
  • Pentru 2 viespi: 2 masline negre, 4 masline verzi, 2 scobitori, 4 bucatele mici de tulpina de marar uscata (sau orice altceva ce pot fi luate drept antenele viespilor).

Mod de preparare

Cartoful fiert, morcovul si castravetele le-am dat prin razatoarea mica. Cascavalul, ardeiul, ridichile si sunca de Praga le-am taiat feliute scurte si subtiri.

Am adaugat sarea, piperul, maioneza si iaurtul si am amestecat.

Viespile le-am facut asa: am taiat in 3, 4 masline (2 verzi si 2 negre), apoi la celelalte 2 masline verzi le-am taiat doar un capacel - astea au format capul viespilor.

Am asamblat corpul viespilor pe scobitori asa: negru-verde-negru-verde-negru. Apoi am pus capsorul si am infipt betisoarele de tulpina de marar dupa ce am facut doua orificii minuscule cu acul. Din bucatele triunghiulare de castravete am facut aripile si le-am bagat intre doua cerculete de masline.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise