Salata de sunca si viespi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 g cartof fiert, 50 morcov, 60 g ardei rosu, 60 g castravete, 3 ridichi, 20 g cascaval, 50 g sunca de Praga, sare piper, 20 g maioneza, 50 ml iaurt (o lingura plina), castravete si ardei rosu pentru decor.
  • Pentru 2 viespi: 2 masline negre, 4 masline verzi, 2 scobitori, 4 bucatele mici de tulpina de marar uscata (sau orice altceva ce pot fi luate drept antenele viespilor).

Mod de preparare

Cartoful fiert, morcovul si castravetele le-am dat prin razatoarea mica. Cascavalul, ardeiul, ridichile si sunca de Praga le-am taiat feliute scurte si subtiri.

Am adaugat sarea, piperul, maioneza si iaurtul si am amestecat.

Viespile le-am facut asa: am taiat in 3, 4 masline (2 verzi si 2 negre), apoi la celelalte 2 masline verzi le-am taiat doar un capacel - astea au format capul viespilor.

Am asamblat corpul viespilor pe scobitori asa: negru-verde-negru-verde-negru. Apoi am pus capsorul si am infipt betisoarele de tulpina de marar dupa ce am facut doua orificii minuscule cu acul. Din bucatele triunghiulare de castravete am facut aripile si le-am bagat intre doua cerculete de masline.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise